Julie Loop, indehaver

Hvis du går i fitness eller dyrker sport, har du sikkert set andre med det hvide Strappal Sportstape på dele af kroppen. Men hvad er sportstape egentlig? Hvad er det godt for? Og hvad er forskellen på det og kinesiotape? Læs mere om det her.

Strappal Sportstape kontra kinesiotape: Hvad er forskellen?

Strappal Sportstape er en hvid type tape, der typisk bruges i forbindelse med forstuvninger. Formålet med at klistre sportstape på kroppen, der hvor den er skadet, er at forhindre yderligere skader. Når der er tale om forstuvninger, er målet således at forhindre flere forstuvninger eller yderligere skader i området.

Sportstape er anderledes end kinesiotape, der også kaldes kinesiologitape, i den forstand, at materialet er meget forskelligt fra hinanden. Hvor kinesiotape er elastisk og kommer i flere farver, er sportstape derimod en hvid, uelastisk tape. En anden forskel er hvordan man lægger sportstape kontra kinesiotape: Man skal huske, er, at kinesiotape ikke kan trækkes over, men skal klippes over med saks. Almindelig hvid sportstape kan rives over, og man kan tage strimlen af tapen, før den sættes på. Ved kinesiotape skal strimlen i stedet trækkes af samtidig med, at man sætter tapen på lidt efter lidt.

Derudover kommer kinesiotape i mange forskellige farver, men det har ikke noget særligt formål i henhold til virkningen på skader. Grunden til at Til Sport har et udvalg af kinesiotape i forskellige farver, er, så du kan matche tapen efter dit tøj – eller den anden vej rundt. Men uanset farven på den valgte tape så bruges den til det samme formål, når man taler om behandlingen af skader. Kinesiotape bruges blandt andet til smertelindring, at mindske inflammation, at løsne spændte muskler, støtte skadede områder på kroppen, forebygge kramper og meget mere. Sportstape har til formål at holde det skadede område stabilt og så ubevægeligt som muligt, hvor du ved kinesiotape skal kunne bevæge dig – derfor er der netop også forskel i elasticiteten i de to produkter.

Hvad bruges Strappal Sportstape særligt til?

Strappal Sportstape kan bruges til rigtig mange forskellige skader, men det bruges særligt ved forstuvninger. Her er nogle af de områder på kroppen, som tapen kan hjælpe på:

Knæene. Rigtig mange mennesker døjer med knæproblemer. Nogle er blevet skadet i en sportsgren, mens andre kan have fået knæproblemer gennem tiden. Der findes forskellige skader, som du kan få i knæene – heriblandt følgende:

  • Løberknæ er en inflammation på ydersiden af knæet. Årsagen til løberknæ kan være forskellig fra person til person, men som udgangspunkt er løberknæ anset som en overbelastningsskade. Gennem behandlingen af løberknæ kan det blive relevant at bruge sportstape, særligt når du genoptager sport efter at knæet har fået ro – sportstape kan nemlig lægges, så det støtter op om knæet.
  • Springerknæ er en bristning af en lille del af den sene, der går fra knæskallen og ned på skinnebenet. Denne skade rammer især folk, der dyrker den type sport, hvori der indgår spring, men den kan faktisk ramme alle idrætsudøvere. Her er sportstape også godt at bruge, da det holder knæet på plads, når du skal starte til genoptræning.
  • Andre gener og knæsmerter kan have godt af behandling med Strappal Sportstape, da tapen kan støtte op om knæene og dermed være en del af løsningen på problemet.

Anklerne, fødderne og læggene. Særligt forstuvede ankler kan have rigtig godt af at få sportstape om sig. Tapen kan placeres sådan, at den både støtter foden, anklen og ydersiden af læggen og generelt skaber stabilitet i området.

Arme og håndled. Du kan også være så uheldig at forstuve dit håndled. Her kan Strappal Sportstape også hjælpe på dit problem. Håndleddet skal som med andre forstuvninger holdes i ro, og begynder du at træne igen, kan du binde håndleddet ind i sportstape, så hånden holdes stabil, når du dyrker din foretrukne sportsgren.

Husk at gå til lægen…

… hvis du kommer til skade. Dette skal du særligt gøre, hvis du ikke er vant til at dyrke sport. Du bør altid sørge for at få hjælp af en læge, en fysioterapeut eller en anden fagperson, inden du begynder at eksperimentere med sportstapen selv. Sportstapen kan ikke nødvendigvis løse dit problem, så derfor skal du få tjekket skaden af en læge. For det første fordi det er vigtigt at få diagnosticeret det mere specifikke problem, for det andet fordi du skal vide, hvordan du lægger tapen rigtigt, og for det tredje fordi både sportstape og kinesiotape er rigtig godt at bruge mod forskellige skader. Skaden har dog bedst af at blive behandlet yderligere af en professionel ekspert. Brugen af tape alene uden yderligere behandling efter en skade giver ikke nødvendigvis meget mening, da tapen med al sandsynlighed kun behandler en lille del af problemet. Hvad man ved fra flere studier, er, at sportstape og kinesiotape er et effektivt supplement til andre aktive behandlinger, hvor behandlingerne hjælper på det reelle underliggende problem. Bruges det rigtigt, kan det virkelig hjælpe hurtigt på dit specifikke problem.

Strappal Sportstape hos Tilsport.dk

Hos Til Sport kan du med fordel købe din næste portion Strappal Sportstape. Vi elsker produkter af god kvalitet, og i vores øjne er Strappal Sportstape noget af det bedste sportstape, du kan finde. I webshoppen kan du nemt vælge den specifikke tape, du har brug for, om du så vælger sportstape eller kinesiotape. Husk altid at læse vores vejledning til brugen af tapen. Har du spørgsmål til selve påsætningen af tapen, gør vi opmærksom på, at du kan læse brugervejledningen under produktbeskrivelsen af det specifikke produkt. Har du brug for faglig rådgivning, så kontakt en fysioterapeut, en læge eller en lignende fagperson, som kan give dig den helt rigtige hjælp. Drejer dine spørgsmål sig i stedet om dit køb, kan du nemt og hurtigt kontakte Til Sport – enten over e-mail eller ved at ringe. Det er vigtigt for os at rådgive dig i henhold til de produkter, som du køber her i webshoppen. Vi går nemlig op i, at du kan få det helt rigtige sportsudstyr til de helt rigtige priser.